Zdravím. Naša kochanovská pálenica vždy robila dobré meno našej dedine. Sem sme chodili páliť s otcom a dedkom, ešte keď sa pálilo drevom a bolo nutné pri pálení pomáhať majstrovi. Možno po tej všetkej práci pálenka lepšie chutila. Teraz chodím páliť sám. Stačí, keď mi niekto pomôže s dovozom kvasu, inak sa už starať nemusím. Pálené je dobré, keď sa mi podarí pripraviť dobrý kvas. Osobne destiláty nekupujem, ale dobrú domácu neodmietnem. Koštoval som rôzne destiláty, dokonca aj z domácich destilačných kolón, ale tie najlepšie kúsky boli z našej pálenice. Páleniu zdar!
Katarína R.
Do pálenice v Adamovských Kochanovciach chodíme už roky, tak ako aj naši starí rodičia a rodičia. Vždy sme boli spokojní a mali sme to pomerne blízo. Posledné roky sa kvalita služby ešte zlepšila. Čisté prostredie, dobrý personál, dostupnosť autom, kvas je prečerpaný výkonným kompresorom a nemusíte ručne funeť po prudkých schodoch. I keď proces pálenia je automatický, dohľad a rada kvalifikovaného páleníka je dôležitá a ten je pripravený splniť požiadavky kvality k plnej našej spokojnosti.
Odporúčam využiť služby pálenice Destila T.
Mgr. Martin Bakajsa
Vysoko hodnotím kvalitu výroby tradičného ovocného destilátu, práve z tejto ovocnej pálenice. Prístup a odbornosť majstrov páleničiarov si vysoko vážim. Veľmi rád, a aj napriek svojmu pracovnému nasadeniu sa ho osobne zúčastňujem.
Tu sa mi zastaví čas a spomínam na svoje detstvo, keď som so svojim otcom pálil slivky svojej prababky Zuzany Plesnivej. Tradičné spôsoby pálenia, si ako jediná pálenica v tomto regióne zachovala, práve to ju posúva na úplne inú úroveň. V tejto pálenici tradične páli ovocie celá naša rodina, dá sa povedať od jej samotného vzniku roku 1920. Z rozprávania svojej prababky viem posúdiť, ako to bolo za jej čias, a ako teraz, musím povedať, že sa nezmenilo takmer nič. V neposlednej rade aj vek pálenice dáva takúto záruku tejto spoločnosti, snáď jediné čo sa zmenilo je to, že prešli na plynový ohrev, ostatné je všetko nezmenené a v tejto tradícií chce aj ostať.
Vždy sa veľmi rád podelím zo svojimi zákazníkmi o túto vzácnu pálenku.
Majstri páleničiari vám určite radi poradia ako dosiahnuť ten najkvalitnejší kvas.
Spokojný zákazník
Dobrý deň, bol som u vás v pálenici veľmi spokojný a vždy, keď je debata na túto tému, tak vašu pálenicu pochválim. V minulosti som bol všelikde, ale ak budem mať ovocie na pálene, tak pôjdem už len k vám.
Naozaj som bol spokojný, ako s dohodnutím termínu, tak s majstrom páleníkom, kvalitou vypáleného destilátu a celkovým jednaním. Ešte raz ĎAKUJEM a prajem pekný deň.
Tomáš Kútny, Drietoma
Kvalita, precíznosť, ochota, spoľahlivosť, spomienky na detstvo.
Takto by som mohol piatimi slovami zhrnúť moju osobnú skúsenosť s touto tradičnou pálenicou.
Moje prvé spomienky siahajú až do roku 1983, kedy to bolo pre mňa úžasné dobrodružstvo šesť ročného chlapca, ktorého otec zobral do pálenice „na nočnú“. Neskôr som s úžasom pozoroval „páleničiara“ ako otáča páčkami, kohútikmi, mieša, ochutnáva, múdro prikyvuje. 25 rokov už viem a môžem hodnotiť aj prístup k zákazníkovi a kvalitu produktov. Celý personál sa vždy ochotne a s úsmevom snaží vyjsť maximálne v ústrety. Kvalita výsledného destilátu veľmi závisí na vstupných surovinách, no netreba zabudnúť, že veľa vie dočarovať aj „páleničiar“. Neveríte? Pozývam vás na pohárik 😊 Jabĺčkovica, slivovica, belovica, hruškovica, marhuľovica počas viac ako 40 ročného vrúcneho vzťahu vylúdili už nejednu veselú pesničku. Neváhajte a vyskúšajte sami, určite neobanujete.